23 October 2018 - 16:55:43
Navigation
Latest Articles
Rondje Marken
Laatste Foto's





Infolink

Samenwerking

Fotoalbum sluitingstocht 2015 toegevoegd

Foto album toegevoegd

- Sluitingstocht 2015: http://www.degoudsepeddel.nl/photogallery.php?album_id=48

Fotoalbums toegevoegd

Foto albums toegevoegd

- Wildwaterspektakel in Arras: http://www.degoudsepeddel.nl/photogallery.php?album_id=41

- Goudse Havendagentocht 2015: http://www.degoudsepeddel.nl/photogallery.php?album_id=43

Open dag

11 juli Open dag kanoclub De Goudse Peddel

Zaterdag 11 juli organiseert de dertig jarige kanoclub De Goudse Peddel van 11 tot 16 uur een open dag. Iedereen kan hier terecht om zelf eens een kajak of Canadese kano uit te proberen. Of om te kijken naar leuke kanodemonstraties.

Iedereen kan zelf een stukje peddelen, maar ook genieten van diverse demonstraties zoals eskimoteren en een kanoredding. Daarnaast is er een tweede hands kanomarkt en speciale aandacht voor jeugdige kanoërs. De hele dag zijn er leden aanwezig die hun kano-ervaringen met veel enthousiasme delen. Is een klein kano-rondje niet genoeg? Dan kan er ter plekke een afspraak worden gemaakt om later een tochtje met een aantal leden over de Reeuwijkse plassen mee te varen.

De Goudse Peddel is te vinden aan de Goudse Breevaart achter de voetbalvelden van Olympia. Kijk voor de route en meer informatie op degoudsepeddel.nl. Kom vooral op de fiets, want parkeerruimte is beperkt.

Goudse Peddel bij Gouda Waterstad

De Goudse Peddel presenteert: De Intieme Grachtentocht (Zaterdag 20 juni, 11 – 17 u)

Waar: de Haven ter hoogte van Oosthaven 13

Vaar met vrienden, familie of geliefde (!) door Gouda in een echte Canadese Kano van Kanovereniging "de Goudse Peddel" voor een onuitwisbare stadsvaartocht. Zwemdiploma verplicht!

Gouda en het water zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. De Gouwe was en is nog deels een nautische snelweg van en naar Gouda. Binnen Gouda spelen de grachten en singels een historische rol en bieden zij watersporters een bijzonder perspectief op onze architectuur en natuur. Maar er is slechts één vervoermiddel dat bezoekers van Gouda kan verbazen met een kijkje in de intiemste kanalen van de kaasstad; de Kano!

Enthousiast geworden? Wordt dan lid van Goudse Peddel en vaar meer!

Info over lid worden: http://www.degoudsepeddel.nl/viewpage.php?page_id=5

Goudse Havendagentocht 2015

De Goudse Havendagen Tocht zaterdag 20-06-2015

Een afwisselende tocht!

Door de grachten van de historische binnenstad , poldersloten ,ringvaart en het grotere water van de rivieren de Gouwe en de Hollandse IJssel.

De tocht start bij het clubhuis van de Goudse Peddel en voert via de Goudse grachten door het hart van de binnenstad.
De lage bruggetjes in de binnenstad worden vandaag voor de kanovaarders geopend. Via een sluis komen we in het buitenwater rondom Gouda en varen via de Gouwe naar de ringvaart van de Zuidplaspolder.
We varen de ringvaart af en komen dan door dijkdorpje Moordrecht,hier bevindt zich onze lunchplaats. Tussen Moordrecht en Nieuwerkerk slaan we linksaf bij de Oude sluis .
We worden vervolgens weer geschut in de sluis die ons toegang verschaft tot de Hollandse IJssel. Denk er wel om dat het stuk Hollandse IJssel dat we hier bevaren groot water is, waar bij harde wind forse golven kunnen staan. Ook is hier beroepsvaart en tijdens de havendagen veel pleziervaart. Let dus goed op bij het oversteken van de IJssel, houdt goed rechts en blijf uit de vaargeul!!!! Op de IJssel slaan we linksaf en is het nog 6 km terugvaren naar Gouda, waar we weer geschut worden in de Mallegatsluis. We varen de museumhaven in die tijdens deze havendagen vol ligt met oude nostalgische schepen die versierd op ons liggen te wachten. Hierna varen we via de Hoge / Lage Gouwe richting de Visbanken waarna we een recentelijk geopend uniek stukje van Gouda kunnen bewonderen ,de onderdoorgang bij de Dubbele Buurt !
Hierna gaat de route via de Spieringstraat naar het Houtmanplantsoen ,overdragen en via de singel richting het clubhuis van de Goudse Peddel, hier kunt u onder het genot van een drankje deze mooie dag afsluiten .

Tochtlengte : ca 20 km
Veiligheid : zwemvest verplicht op de IJssel en Gouwe
Wanneer : 20 juni
Start tijd : 10.00 uur (dan varen we weg....), terugkomst c.a. 15.00 uur .
Kosten : geen
Meenemen : lunch pakket ,drinken

Aanmelden tot uiterlijk 16 juni ; per E mail toer@degoudsepeddel.nl

Heb je nog vragen over de tocht? Laat het me weten via toer@degoudsepeddel.nl

Johan Kemper

Openingstocht 12 april 2015

Openingstocht jeugd en volwassenen

Met deze traditionele tocht wordt ons kanoseizoen geopend .
Afhankelijk van de weeromstandigheden word er een rondje Reeuwijkse plassen gevaren ,met als alternatief een tocht door de Goudse binnenstad .

Bij terug komst kan je aanschuiven voor een heerlijke Brunch !
Deze brunch wordt gezamenlijk met de ......

Login
Username

Password



Forgotten your password?
Request a new one here.
Events
<< October 2018 >>
Su Mo Tu We Th Fr Sa
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Today: More...:
GP op Web2

Share Web2
TKBN aangesloten

Advertenties

e-Boekhouden.nl

Render time: 0.04 seconds 2,125,034 unique visits