Lid worden van de Goudse Peddel

Ben je fervent kanovaarder of zou je het gewoon een keertje willen uitproberen? In beide gevallen ben je bij de Goudse Peddel aan het goede adres. Wij beschikken over clubboten die kunnen worden gebruikt door belangstellenden en nieuwe leden. Daarnaast hebben we ook stallingsplekken voor leden met eigen boten. Vanuit hier zit je in nog geen vijf minuten op de Reeuwijkse Plassen en heb je toegang tot de talrijke sloten en grachten in Gouda en het Groene Hart.

Maak kennis met onze club

Ben benieuwd naar de mogelijkheden en onze club? Voor mensen met geen of weinig ervaring met kajakken bieden we aan het begin van het vaarseizoen een aantal open avonden cq. middagen aan. Bij deze gelegenheid is er eerst een introductie. Na het uitzoeken van een passende kajak, peddel en zwemvest ga je samen met ervaren begeleiders het water op. Daarna is er onder het genot van een drankje nog tijd om na te praten en vragen te stellen. In 2024 zijn de open avonden/middagen op:

 • donderdag 2 mei om 18:30 uur
 • dinsdag 14 mei om 18:30 uur
 • zaterdag 25 mei om 14 uur

In verband met het beperkt aantal boten is aanmelding verplicht via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tevens zijn er op de eerste dinsdag en de derde donderdag van de maand inloopavonden. Dan kun je na een korte kennismaking mee varen met een groep beginnende kajakkers. Er zijn geen kosten verbonden aan de open avonden of inloopavonden.

Als je na een eerste kennismaking met de club en het kanoën nog niet helemaal overtuigd bent of dit een sport voor jou is, kun je een proeflidmaatschap voor 3 maanden afsluiten. Dat geeft je voldoende de tijd om helemaal enthousiast te worden! 

Kosten lidmaatschap en stalling (Prijspeil 2024)

Kanoën bij de Goudse Peddel is zeker niet duur. Als je het prettig vindt, kun je zelfs je kano in een container op ons verenigingsterrein stallen. Onze leden zijn automatisch lid van de Toeristische Kano Bond Nederland (TKBN) en profiteren van de veelvuldige voordelen die deze bond biedt.
Enkele voorbeelden van de kosten voor lidmaatschap of stalling (per jaar):

 • Volwassen lid inclusief lidmaatschap TKBN: € 92,50
 • Gezinslid inclusief lidmaatschap TKBN: € 45,--
 • Jeugdlid inclusief lidmaatschap TKBN: € 45,--
 • Eenmalig proeflidmaatschap voor 3 maanden: € 25,--
 • Stalling kajak: € 63,50
 • Stalling 2 persoons kajak: € 75,--
 • Stalling canadees: € 90,--
 • Stalling jeugdkano: € 37,50

Genoemde bedragen zijn exclusief eenmalig inschrijfgeld (Volwassenen: € 18,--/ Jeugd: € 10,--).

Het lidmaatschap loopt een kalenderjaar (dus van 1 januari t/m 31 december) en wordt tot wederopzegging automatisch verlengd. Bij aanmelding als lid in de loop van een kalenderjaar, geldt voor dat kalenderjaar de contributie naar rato. Opzegging voor het volgende kalenderjaar uiterlijk 1 maand vóór het einde van het lopende kalenderjaar per e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., d.w.z. uiterlijk op 30 november.

Gebruik clubboten

Als lid kun je gratis gebruik maken van clubkayaks tijdens georganiseerde evenementen (zie vaarkalender). Bijv. varen tijdens de clubavond of een georganiseerde tocht. Je kunt echter altijd varen; buiten deze clubevenementen, kun je een boot huren via botenbeheer. Zo kun je ook proberen wat voor jou de meest geschikte kayak is.

Volwassenenfonds Sport & Cultuur: Onvoldoende inkomen voor een lidmaatschap

Zou je graag lid willen worden van de Goudse Peddel maar kun je het lidmaatschap financieel niet permitteren? Onze vereniging neemt deel aan het Volwassenenfonds Sport en Cultuur (VF) en draagt hierdoor bij dat iedereen een sport kan beoefenen en zo voor een goede conditie, verminderde kans op ziekten en een sterk sociaal netwerk te zorgen. Het Volwassenenfonds betaalt de contributie en/of materialen voor jouw activiteit. Klik hier voor meer info 

Volwassenenfonds

 

Lidmaatschap aanvragen

Ben je zo enthousiast geraakt dat jij lid wilt worden van onze vereniging? Je kunt je opgeven met dit inschrijformulier. 

inschrijfformulierlogo

Het ingevulde formulier kan worden verzonden naar:

 • Ledenadministratie Kanovereniging De Goudse Peddel
 • Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Contactpersoon: Johan Kemper