Events Calendar

Download as iCal file
Goudse Havendagentocht
Saturday 10 June 2023, 10:00 - 17:00
Hits : 207
by Herjan
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een afwisselende tocht!

De tocht start bij het clubhuis van de Goudse Peddel en voert via de Goudse grachten door het hart van de binnenstad.
De lage bruggetjes in de binnenstad worden vandaag voor de kanovaarders geopend. Via een sluis komen we in het buitenwater rondom Gouda en varen via de Gouwe naar de ringvaart van de Zuidplaspolder.
We varen de ringvaart af en komen dan door dijkdorpje Moordrecht,hier bevindt zich onze lunchplaats. Tussen Moordrecht en Nieuwerkerk slaan we linksaf bij de Snelle Sluis.
We worden vervolgens weer geschut in de sluis die ons toegang verschaft tot de Hollandse IJssel. Denk er wel om dat het stuk Hollandse IJssel dat we hier bevaren groot water is. Ook is hier beroepsvaart en pleziervaart. Let dus goed op bij het oversteken van de IJssel, houdt goed rechts en blijf uit de vaargeul!!!! Op de IJssel slaan we linksaf en is het nog 6 km terugvaren naar Gouda, waar we weer geschut worden in de Mallegatsluis. We varen de museumhaven in hierin, liggen oude nostalgische schepen. Hierna varen we via de Hoge / Lage Gouwe richting de Visbanken waarna we een uniek stukje van Gouda kunnen bewonderen, de onderdoorgang bij de Dubbele Buurt !
Hierna gaat de route via de Spieringstraat naar het Houtmanplantsoen, overdragen en via de singel richting het clubhuis van de Goudse Peddel hier kunt u onder het genot van een drankje deze mooie dag afsluiten.

De lengte van deze tocht is ca. 23 km.

De tochtleider is Johan Kemper

Aanmelden uiterlijk:  6 juni op E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Clubhuis open voor koffie 9.00 uur .
Start : 10.00 uur
Zwemvest verplicht op Gouwe en IJssel .
Drinken en lunch meenemen .
Setje extra kleding
 
Je kunt je auto parkeren op de Burgvlietkade of het Jan van Renesseplein. Parkeer niet in de berm, ook niet voor laden/lossen. We vertrekken vanaf de bovenzijde van de sluis voor de ingang het clubterrein, dus je hoeft je boot niet het clubterrein op te dragen.
Location Burgvlietkade 103, Gouda