Events Calendar

Download as iCal file
Biesbosch ontdekken
Thursday 13 May 2021, 14:00
To Friday 14 May 2021
Hits : 134
by Jan
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op Hemelvaartsdag donderdag 13 en vrijdag 14 mei gaan we onder begeleiding van een ervaren gids het water op in de Biesbosch. ’s Avonds en ’s nachts is het heerlijk rustig varen in de Biesbosch. Je kunt genieten van de geluiden uit de natuur en misschien zelfs bevers tegenkomen op je tocht. De Biesbosch is normaal gesproken na zonsondergang verboden gebied voor de kanovaarder, maar onder begeleiding van een gids van Staatsbosbeheer kunnen we toch in het donker het water op!

De tour is ook geschikt voor Canadees. Heb je nog niet veel ervaring, maar wil je wel mee? Meld het ons, zodat we je aan een ervaren peddelaar kunnen koppelen!

Programma

De planning is om donderdag 13 mei vanaf 14.00 uur op camping De Geitenbrij onze tenten op te slaan en aan het eind van de middag samen te eten. We maken ons klaar voor de vertrek om rond 20.00 uur te verzamelen bij de opstapplaats. Vanaf daar zal Paul Knaapen ons meenemen voor een toer in de schemering en duisternis van de Biesbosch. We varen door gebieden die normaal wat verstopt liggen. De tocht zal ongeveer vier uur duren. Halverwege stoppen we voor wat lekkers om even uit te rusten. Na terugkomst laden we de boten weer op de auto en gaan we terug naar de camping, waar we kunnen genieten van onze welverdiende nachtrust.

De volgende dag ontbijten we gezamenlijk. Daarna kun je uiteraard weer het water op, maar er zal op de vrijdag geen georganiseerde tocht meer zijn.

Overnachting

Voor de overnachting kun je je tentje opzetten op het trekkersveld van camping de Geitenbrij. Vanuit de organisatie wordt gezorgd voor avondeten en ontbijt. Geef eventuele dieetwensen door bij je aanmelding. We willen je vragen wel zelf voor je eigen drinken te zorgen.

Vervoer

Het vervoer zal op eigen gelegenheid plaatsvinden. Uiteraard kunnen we wel carpoolen (binnen de dan geldende coronamaatregelen). Vermeld bij je aanmelding even of je beschikt over eigen vervoer en of je een passagier met boot kunt meenemen.

Veiligheid

Let op: spatzeil, zwemvest en rondom schijnend wit licht zijn voor deze tocht verplicht. Een bril kan handig zijn vanwege laaghangende takken. Heb je een van deze dingen niet? Laat het ons weten, wellicht kun je iets lenen!

Kosten

De kosten voor deelname aan deze tocht zullen maximaal €30,- p.p. bedragen. Hierbij zijn inbegrepen: kosten voor de camping, avondeten, ontbijt, tussendoortjes en een vergoeding voor de gids. Vervoer is op eigen gelegenheid en kosten, waarbij we uiteraard wel kunnen carpoolen. Drinken en kampeeruitrusting dien je zelf te verzorgen.

Covid19

In verband met de maatregelen rondom covid19 gelden de volgende punten:

  • Onderweg: er mogen maximaal twee personen uit verschillende huishoudens in één auto. Hierbij is een mondkapje verplicht.
  • Vanwege de afstandsmaatregelen zal er per huishouden voor eigen slaapvoorziening gezorgd moeten worden.
  • Afhankelijk van de op dat moment geldende maatregelen zal het programma misschien aangepast worden. Dit kan betekenen dat de avondtocht met gids een dagtocht in kleinere groepjes zonder gids wordt.
  • Hoewel we misschien niet in een grote groep kunnen eten, zullen we wel iedereen van avondeten en ontbijt voorzien.

Contact en aanmelding

Heb je interesse, wil je iets vragen of wil je je direct aanmelden? Mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem contact op met Herjan Treurniet via 06 34 896 442. Aanmelden kan t/m 28 april. Vergeet bij je aanmelding niet te vermelden:

  • Of je beschikt over eigen vervoer, en of je eventueel een passagier met boot kunt meenemen.

●     Dieetwensen.

Location camping de Geitenbrij, Buitendijk 140A Hank
Aanmelden kan t/m 28 april

Veiligheid : zwemvest aan !

Rond schijnende verlichting tijdens varen .