Events Calendar

Download as iCal file
Zwembadtraining Jeugd/Eskimoteren
Sunday 26 March 2023, 18:00 - 19:30
Hits : 64
by Petra
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook dit jaar zijn we van plan om weer zwembad trainingen te gaan geven gedurende het winterseizoen. 

Er zijn 3 verschillende groepen met elk een eigen programma en eigen avonden. De groepen zoals nu gedefinieerd zijn:

Eskimoteren
Evenals voorgaande jaren hebben we Just Benckhuijsen en Matthijs Vlaar bereid gevonden om de liefhebbers de fijne kneepjes van het eskimoteren en het groenland rollen bij te brengen. De training staat in principe open voor iedereen die niet bang is om “om te gaan”. Het spreekt voor zich dat je weet hoe je onder water je spatzeil losmaakt en uit moet stappen. De avonden beginnen altijd met warming up oefeningen op het droge waarna de deelnemers hun borst nat mogen (en moeten) maken. Just geeft meestal naast een korte algemene uitleg individueel instructie en gaat van de een naar de ander waarbij iedereen aan de beurt komt. Iedereen doet in de tussentijd zijn of haar oefeningen aan de rand van het bad. Van de deelnemers van de eskimoteer groep vragen we om bij voorkeur met eigen boot te komen. Als je geen eigen boot hebt geef dit dan duidelijk aan bij de aanmelding. De eigen bijdrage voor het totaal van de 5 avonden is vastgesteld op € 37,50.

Basisvaardigheden
De drie avonden basisvaardigheden zullen begeleid worden door Eric Huyzer. Nadruk zal liggen op reddingen en zelfredding. Uiteraard is het onderwater uitstappen met spatzeil daar onderdeel van. Alle oefeningen zijn erop gericht om je zelfvertrouwen in en buiten de boot te vergroten en je rust te bewaren in situaties waar je normaliter niet in terecht wilt komen. Naast de redding oefeningen zijn er tal van andere oefeningen die spelenderwijs je kayak beheersing naar ongekende hoogte zullen brengen. Ook voor de basisvaardigheden geldt; heb je een eigen boot dan heeft het de voorkeur dat daarmee naar het zwembad komt. Wil je een clubboot gebruiken dan duidelijk vermelden bij de inschrijving. De eigen bijdrage voor het totaal van 3 avonden basisvaardigheden is vastgesteld op € 22,50 Voor alle deelnemers die met eigen boot komen geldt dat je in principe zelf het vervoer moet regelen.

Jeugd
Het programma en inschrijving voor de jeugd verloopt via de jeugdcommissie. Zij zullen hierover apart communiceren via de app groep die binnen de jeugdcommissie gebruikt wordt. De eigen bijdrage voor de jeugd is € 14,00 voor de twee avonden.

Location Groenhovenbad