Events Calendar

Download as iCal file
Zwembad trainingen.
Sunday 16 January 2022, 19:00 - 19:30
Hits : 48
by

Zwembad trainingen.

Ook dit jaar zijn we van plan om weer zwembad trainingen te gaan geven gedurende het winterseizoen. Vanwege de verwachte opkomst, beperkte grootte van het zwembad en het aantal boten gaan de zwembad trainingen iets anders georganiseerd worden dan voorgaande jaren.
We kennen dit jaar 3 verschillende groepen met elk een eigen programma en eigen avonden. De groepen zoals nu gedefinieerd zijn;

  • Eskimoteren maximaal 10 personen alle avonden
  • Basisvaardigheden maximaal 20 personen 30 januari, 27 februari en 27 maart
  • Jeugd maximaal 20 personen 20 februari en 13 maart

De trainingen beginnen om 18.00 uur en eindigen 19.30 uur.

Eskimoteren     Evenals voorgaande jaren hebben we Just Benckhuijsen en Mathijs bereid gevonden om de liefhebbers de fijne kneepjes van het eskimoteren en het groenland rollen bij te brengen. De training staat in principe open voor iedereen die niet bang is om “om te gaan”. Het spreekt voor zich dat je weet hoe je onder water je spatzeil losmaakt en uit moet stappen. De avonden beginnen altijd met warming up oefeningen op het droge waarna de deelnemers hun borst nat mogen (en moeten) maken. Just geeft meestal naast een korte algemene uitleg individueel instructie en gaat van de een naar de ander waarbij iedereen aan de beurt komt. Iedereen doet in de tussentijd zijn of haar oefeningen aan de rand van het bad. Van de deelnemers van de eskimoteer groep vragen we om bij voorkeur met eigen boot te komen. Als je geen eigen boot hebt geef dit dan duidelijk aan bij de aanmelding.
De eigen bijdrage voor het totaal van de 5 avonden is vastgesteld op € 30,00

Basisvaardigheden         De drie avonden basisvaardigheden zullen begeleid worden door Matthijs Vlaar en Eric Huyzer. Nadruk zal liggen op reddingen en zelfredding. Uiteraard is het onderwater uitstappen met spatzeil daar onderdeel van. Alle oefeningen zijn erop gericht om je zelfvertrouwen in en buiten de boot te vergroten en je rust te bewaren in situaties waar je normaliter niet in terecht wilt komen. Naast de redding oefeningen zijn er tal van andere oefeningen die spelenderwijs je kayak beheersing naar ongekende hoogte zullen brengen. Voor de deelnemers van deze groep gaan we ervan uit dat er clubboten gebruikt worden. Heb je een eigen boot en wil je liever daarmee trainen dan is dat natuurlijk mogelijk. Wel graag even vermelden bij de inschrijving.
De eigen bijdrage voor het totaal van 3 avonden basisvaardigheden is vastgesteld op € 20,00

Voor alle deelnemers die met eigen boot komen geldt dat je in principe zelf het vervoer moet regelen.

Jeugd    Het programma en inschrijving voor de jeugd verloopt via de jeugdcommissie. Zij zullen hierover apart communiceren via de app groep die binnen de jeugdcommissie gebruikt wordt.
De eigen bijdrage voor de jeugd is € 12,00 voor de twee avonden.

Inschrijving voor eskimoteren en de basisvaardigheden is vanaf heden geopend en dient per email te geschieden op het bekende Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De jeugd schrijft zich zoals gezegd in bij de jeugdcommissie en zij ontvangen daar apart bericht over.
Inschrijving voor alle groepen gaat op volgorde van binnenkomst en vol is helaas vol.

De bijdragen voor de zwembad training zijn vastgesteld voor het totaal aantal trainingen en er kan niet per zwembadavond afgerekend worden. De penningmeester zal betaalverzoeken sturen nadat de inschrijvingen definitief zijn verwerkt. In principe vindt er geen restitutie plaats voor niet gevolgde trainingsavonden. Als onverhoopt door bijvoorbeeld aangescherpte coronamaatregelen het programma (deels) niet uitgevoerd kan worden vindt er uiteraard wel een restitutie plaats.

Let op:                 Het Groenhovenbad ziet toe op de naleving van alle vastgestelde coronamaatregelen. Dit betekent dat alle deelnemers boven de 18 jaar hun coronatoegangsbewijs (CTB) samen met hun ID-bewijs moeten tonen. Zonder geldig CTB zal de toegang tot het zwembad ontzegd worden.

Vrijwilligers      Om dit alles mogelijk te maken hebben we hulp nodig om op de avonden van 28 november, 16 januari en 27 maart de boten bij het zwembad te krijgen en natuurlijk ook weer terug. Zoals altijd maken ook hier vele handen licht werk. 4 tot 5 vrijwilligers per avond zouden de klus moeten kunnen klaren. Graag horen we gelijk bij de inschrijving van jullie welke avond je bereid bent om een handje te helpen.

Naast het vervoer van de boten zoeken we een aantal vrijwilligers om specifiek op zaterdag 27 november de verenigingsboten klaar te maken voor het zwembad. We maken de boten modder en bladvrij en zoeken de juiste spatzeilen bij de boten. Natuurlijk worden deze enthousiastelingen beloond met koffie en stroopwafels. Ook deze hand- en spandiensten kun je kenbaar maken bij je inschrijving.

Location Groenhovenbad ,Tobbepad 4 ,Gouda