Events Calendar

Download as iCal file
Krimpenerwaard weekend 18+19 mei
From Saturday 18 May 2019 -  09:00
To Sunday 19 May 2019 - 17:00
Hits : 146
by Jan
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Krimpenerwaardtocht  ,

Een weekend varen met kamperen in de mooie natuur van de Krimpenerwaard .

Zo mooi  en zo dichtbij !

 

Kanokampeerweekend Krimpenerwaard 18 en 19 mei 2019

 

Vanaf het clubhuis varen we door de mooie historische binnenstad van Gouda en eenmaal de Stolwijkersluis gepasseerd wacht ons een oase van groen. Het veenweidelandschap van de Krimpenerwaard met haar ontelbare slootjes, vaarten, mooie boerderijen, watervogels en niet te vergeten de bloemenpracht met name in het voorjaar.

 

Eén dag is niet genoeg om van al dit moois te genieten daarom zijn Abe en Wil Maaijen zo gastvrij, we mogen bij hen barbecueën en kamperen.

 

Programma zaterdag 18 mei: Door het Hart van de Krimpenerwaard (25 kilometer)

 

We verzamelen om 8.30 uur bij het clubhuis zodat we om 9.00 uur kunnen vertrekken voorbij het sluisje. Na een tochtje door de stad zullen Wil en Abe ons opwachten bij Stolwijkersluis en ons begeleiden naar de Beijersche Weg 73 waar we kamperen. Na de koffie/thee met stroopwafel is starten we de tocht door het Hart van de Krimpenerwaard. Voor de lunch neem je zelf eten en drinken mee. ‘s Avonds gaan we barbecueën.

 

Kampeerinfo op een rijtje:

 

-      We kamperen in de tuin van Wil en Abe, er is plaats voor tenten en enkele caravans en campers (zonder stroom). Overleg zelf met Abe en Wil wanneer je je caravan of camper wilt brengen en halen.            

 

-      Toilet en water is aanwezig, maar géén douche.

 

-      Zelf bord, mok en bestek meenemen.

 

-      Kosten   c.a . € 15,00 voor barbecue en ontbijt op zondagochtend (betaling contant).

 

-      In verband met de inkopen kun je je tot en met 16 mei aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Wil je wel op zaterdag varen maar niet kamperen, dat is ook mogelijk. Vermeld bij je aanmelding duidelijk wat je plannen zijn: meevaren, barbecueën, kamperen.

 

Programma zondag 19 mei: Op de grens van Krimpener- en Lopikerwaard (ruim 20 kilometer)

 

Na het gezamenlijke ontbijt vertrekken we om 10:00 uur om een ander mooi deel van de Krimpenerwaard te ontdekken. Via de Vlist,( mogelijkheid tot koffie drinken in de “”Vlisterstee”” ) , het grensriviertje met de Lopikerwaard en de Hollandse IJssel komen we weer in Gouda. We zullen een stukje moeten klunen, een kanokarretje is aanbevolen.

 

Wil je alleen zondag meevaren, ook dat is mogelijk. Geef dat bij je aanmelding duidelijk aan. Het hele weekend meedoen is natuurlijk het leukste. Dan ervaar je de optimale schoonheid van de Krimpenerwaard en de gezelligheid van de Goudse peddelaars.

 

Veiligheid :   denk aan je zwemvest .

Benodigheden : kampeer uitrusting ,extra kleding  , hapje/drinken voor onderweg e.d.

I.v.m .stukje overdragen is een kano karretje handig .

 

 

 

 

 

 

Tot ziens,

 

Rianne, Jan en Annita

 

 

Location zaterdag : clubhuis Goudse Peddel
aanmelden uiterlijk : do 16 mei
via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. graag aangeven :gehele weekend ,of zondag . kampeer en vertrek adres : zondag Beijerseweg 73 ,3822NE Stolwijk